Horde3D

Next-Generation Graphics Engine
It is currently 28.10.2021, 08:57

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 25.11.2010, 13:43 
Offline

Joined: 25.11.2010, 13:26
Posts: 1
Hi,

this was my first try to create a model to use in Horde, so maybe I am missing something obvious, but a search of the forum and the Wiki didn't help me.

I started out by creating a cube in Google Sketchup 8. I textured it on all 6 faces (from the outside).

Image

I exported it as 3D Model and got a .dae file.

I ran the .dae file though ColladaConv. Without any error message:

Code:
Enter arguments: "C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\collada models
\metalbox.dae"

Starting Collada Converter...

Horde3D Collada Converter
Version 1.0.0 Beta4

Parsing collada file C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\collada mod
els\metalbox.dae...
Done.
Converting data for model metalbox...
Done.
Writing geometry...
Done.
Writing materials...
Done.
Writing animation...
Done.

Finished conversion.


But when I load the resulting metalbox.scene.xml into Horde, it doesn't show.

A look at the file reveals that it seems to have no mesh, this is the whole file:

Code:
<Model name="metalbox" geometry="models/metalbox/metalbox.geo">
</Model>


My question is: what am I doing wrong? Is the Sketchup formal somehow incompatible? Is it not triangulated? Reading other posts on the forum it seems that other people have no problems converting complex Sketchup models this way.

Other things I tried with the same result:
- using Sketchup 7
- using an untextured cube


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 25.11.2010, 18:46 
Offline

Joined: 08.06.2010, 14:17
Posts: 63
Importing collada from Sketchup works OK for me. Maybe there's something wrong with your model. Can you upload the .skp?


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 26.11.2010, 12:39 
Offline

Joined: 17.11.2009, 17:00
Posts: 199
Location: Russia, Moscow
You should use ColladaConv from the SVN. Many bugs are fixed. I had the same problem with the v4 converter, but version from the svn works correctly.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group