Horde3D

Next-Generation Graphics Engine
It is currently 15.10.2019, 12:02

All times are UTC + 1 hour




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 20.06.2011, 01:19 
Offline

Joined: 11.09.2010, 17:03
Posts: 4
Hey people, have been Horde3d for a while now, there's just one thing that's bothering me: Software skinning doesn't behave the same as hardware skinning.
I don't have enough experience with the codebase yet so I can't fix it myself, but it's really easy to see the problem by reproducing it:

Paste in app.cpp of the Knight example, Horde3d beta 5 on line 97:

h3dSetNodeParamI( _knight, H3DModel::SWSkinningI , 1);

Maybe it's something with the vertex weights, as the helmet and sword seem to be working fine.

Anyway, does anyone have an idea where the problem might lie?

Michel


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 20.06.2011, 07:08 
Offline
Engine Developer

Joined: 10.09.2006, 15:52
Posts: 1217
Hi, did you disable the hardware skinning in the material? Otherwise the skinning is applied two times.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: 20.06.2011, 11:17 
Offline

Joined: 11.09.2010, 17:03
Posts: 4
Thanks, I didn't think the solution would be so obvious. I don't think I read anything about this in the documentation though, might be worth putting a warning in, or make horde output a warning?


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group